Gepost op

Een pijnlijke sportblessure: last van je achillespees

Zodra je ook maar een stap zet, heb je te maken met enorm veel pijn. Het gaat om een bijtende, stekende pijn die jouw functioneren ook een klap toebrengt. Even lijkt het af te nemen, maar niet veel later steekt de pijn weer op. Je loopt mank, het ziet er niet uit en verergerd alsmaar.

De achillespeesblessure is één van de vervelendste blessures die er is. Je bent daarom op zoek naar een behandeling die uitkomst biedt en wel zo snel mogelijk. 

Rekening houden met een herstelperiode

We kunnen er helaas niets anders van maken: de achillespeesblessure is niet zomaar voorbij en vergt een lange herstelperiode. Dit proces kan in het ergste geval maanden duren, terwijl tijdens de behandelingen ook volop ruimte voor rust moet worden gepland.

Oftewel, sporten zit er even niet in en datzelfde geldt voor haastige spoed. En dat kan frustrerend zijn, vooral als je sportief van aard bent. Je wilt weer het veld op of het bad in. Maar vergeet niet uit het oog dat het herstel gericht is op preventie. Om zo sterker terug te komen en een sterkere basis op te bouwen.

De oorzaken voor de blessure?

Veelal wordt er gedacht dat de blessure wordt veroorzaakt door een misstap of overbelasting. Veel vaker heeft de fysieke klacht echter te maken met een zekere voorgeschiedenis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van verkeerde bewegingen, maar ook aan te enthousiast trainen, nieuwe sportschoenen of een nieuw trainingsschema. Het is i de meeste gevallen verstanding om naar een fysiotherapeut te gaan.

De fysiotherapeuten bijvoorbeeld van Fysio Den Haag gaan daarom graag met jou op zoek naar het probleem én de oplossing. Samen werken aan een ijzersterke comeback. Zorg er wel voor dat je snel op zoek gaat naar hulp, om de herstelperiode zo kort mogelijk te maken. Hoe langer je wacht, hoe groter de eventuele complicaties en hoe langer het herstelproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *