Gepost op

Kamperen? Denk aan je nachtrust

Op vakantie gaan is onwijs leuk, niet alleen in het buitenland is er veel te beleven, ook in Nederland is er genoeg te doen.

Als je niet teveel geld wilt uitgeven dan is Nederland zeker een aanrader, kamperen wordt daarom veel gedaan in eigen land omdat het vrij goedkoop is vergeleken met een huisje.

Je hebt alleen wat minder luxe, een goede tent, luchtbed en slaapzak zijn van groot belang aangezien het best vaak nat en koud is in Nederland.

Er komt wel wat meer bij kijken dan een als je in een hotel slaapt, maar als je een beetje avontuurlijk bent dan is dat geen probleem toch?

Ga je op de fiets naar de camping? Neem dan een speciale uitrusting mee zoals een fietstent, makkelijk op te zetten en de meeste wegen niet meer dan 2kg.

Ook een slaapmatje en een mummyslaapzak zijn in lichtgewicht versies te krijgen, een lichtgewicht mummyslaapzak is zelfs bij een graadt of 5 nog lekker warm, ideaal voor een koude nacht.

Ga je naar de wat koudere landen toe? Dan is een goede voorbereiding en uitrusting van groot belang, zorgt dat je niet voor verrassingen komt de staan!

Overnachten op de Camping

Als je gaat kamperen heb je een grote kans dat het vochtig is, daarom hier nog een paar tips om lekker warm te blijven tijdens koude kampeernachten:

1. Zorg dat je genoeg eet en drinkt verdeelt over de dag, dit zorgt voor energie waardoor je makkelijker warm blijft.

2. Het is beter om kleding van puur katoen te vermijden, dit houdt meer vocht vast waardoor je het sneller koud krijgt.

3. Een waxinelichtje in je schoen doen en meenemen in de tent, dit zorgt voor best veel warmte, kijk wel uit met brandgevaar.

4. Zorg dat je kleren volledig droog zijn als je gaat slapen, anders is het lastig om te warmte vast te houden.

5. Ga warm je slaapzak in, een slaapzak houdt vooral de warmte vast en helpt niet zo snel bij het opwarmen van je lichaam.

Onze laatste tip is niet voor iedereen, maar zeker wel eentje waarvan je lekker warm blijft! Kruip samen met iemand in een tweepersoons slaapzak, het is wel een beetje krap maar zeker lekker warm voor jullie beide.

Wij wensen je veel plezier als je gaat kamperen in de sneeuw, de woestijn, op een berg, in je achtertuin of waar dan ook ter wereld je een tent neer gaat zetten!