Gepost op

Hoe houd je een gymles creatief en leuk?

Als gymdocent kan het erg lastig zijn om elke keer weer leuke en creatieve gymlessen te bedenken. Als gymdocent herken je vast wel dat je vaak terugvalt in vaste patronen, waardoor het erg lastig wordt om kinderen leuke gymlessen aan te bieden. Misschien krijg je zelfs wel eens te horen dat je gymlessen saai zijn. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het handig om inspiratie op te doen. Inspiratie om je gymles leuk te houden, zodat je er voor zorgt dat kinderen met plezier je gymles volgen.

Gymles inspiratie

De website www.sportenspelxl.nl is een website waar je allerlei leuke, vernieuwende en dynamische gym- en sportspelletjes tegenkomt. Deze oefeningen en spelletjes zijn allemaal opgenomen op video.

Het zijn filmpjes van ongeveer 30 seconden waarin wordt getoond hoe de oefening gaat. Het zijn dynamische oefeningen met diverse uitbreidingen. Erg handig als je op zoek bent naar inspiratie voor je gymles!

Creatieve gymlessen

Het bedenken van creatieve gymlessen is lang niet altijd even gemakkelijk. Vaak moet je hier echt goed voor gaan zitten, wat natuurlijk de nodige tijd kost. SportenSpelXL biedt dan uitkomst. Binnen enkele minuten heb je een complete gymles bedacht. Het voordeel van de creatieve gymlessen is dat de kinderen het erg leuk vinden en keer op keer nieuwe spelletjes en oefeningen kunnen doen. Dat houdt de gymlessen levendig.