Gepost op

Feyenoord: de verassing van het seizoen. Wat verklaart het succes?

Voetbalminnend Nederland is er inmiddels al lang aan gewend. Feyenoord is de trotse koploper van de Eredivisie. De ploeg uit Rotterdam speelt erg solide en laat maar weinig liggen. Het laatste verlies was tegen Vitesse (in de beker), maar in de competitie draaien de Rotterdammers als een trein.

Wie voorafgaand aan het seizoen had gezegd dat Feyenoord kampioen zou gaan worden, was voor gek verklaard. Niet dat de Rotterdammers geen kans hadden, maar de selecties van PSV en Ajax leken op voorhand sterker. Maar desalniettemin is de ploeg van trainer van Bronckhorst de koploper in de Eredivisie en volgende Ajax en PSV op gepaste afstand van respectievelijk 5 en 8 punten.

Wat is het succes van Feyenoord?

Is het de magische hand van Giovanni van Bronckhorst? De spits Jörgensen die inmiddels topscoorder is? De overheersende kracht van El Ahmadi? De aanwezigheid van Dirk Kuyt? Of toch Eric Botteghin die de defensie van Feyenoord op sleeptouw neemt? Al deze elementen zorgen voor een sterk en solide Feyenoord, met niet één zwakke schakel.

De Rotterdammers spelen als team, vechten voor iedere meter en zijn als het moet, dodelijk effectief. Deze combinatie zorgt ervoor, met de steun van het trouwe legioen, dat de ploeg uit Rotterdam moeilijk te verslaan is. Ook minder goede wedstrijden worden winnend afgesloten en dat is het verschil met voorgaande seizoenen.

Waar moet Feyenoord voor oppassen?

De competitie is nog niet afgelopen en het programma van Feyenoord liegt er niet om. Er moet nog een bezoek worden gebracht aan de Arena en nummer 3, PSV, komt nog naar de Kuip toe. Deze wedstrijden zullen de Rotterdammers weer het beste van zichzelf moeten eisen, want een misstap zal ongenadig hard afgestraft gaan worden door Ajax, dat inmiddels in een goede vorm verkeerd en een serieuze bedreiging vormt voor de eerste plek.

Maar wanneer de Rotterdammers het voor elkaar krijgen om wedstrijd goed te blijven spelen en te doen wat ze nu doen, dan kan het met twee keer een gelijkspel een heel eind komen. En zoals het gezegde zegt: ‘tegen de kleintjes wordt je kampioen’.

Voor het resterende deel van de competitie kan er dus nog van alles gebeuren. Wordt de druk van het legioen niet te groot? Treedt er geen ‘Coolsingelvrees’ op bij de spelers van Feyenoord? We gaan het de aankomende tijd zien, er staat nog een heel mooi deel van de Eredivisie te wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *